Meyvə, yeməklə bərabər alkaqola çevrilir

Yemək zamanı və yeməkdən 2 saat sonra yeyilən meyvələr, mədədə fermantasiyaya yol açır, vücuda ağırlıq verən turşu və qaz yaranmasına səbəb olur. 

Tərəvəzin yeməkdən əvvəl yeyilməsinin həzm prosesinə faydalı olduğunu bəlkə də bilirik, bəs meyvələrin nə zaman yeyilməsi haqqında təsəvvürümüz varmı? Əvvəllər meyvələrin düzgün yeyilmə vaxtları haqqında bir məqalə paylaşmışdıq. Burda meyvələri düzgün vaxtlarda yemədikdə verdiyi zərərlərdən danışacayıq.

Sanki alkoqola çevrilir

Prof.Dr. Süleyman Türk: “Yemək zamanı tükədilən meyvə, fermantasiya olur, mədədə köpə səbəb olur, insana narahatçılıq verir. Sanki mədədə spirtə çevrilir… Bu şəkilə düşən qidalar isə vücuda xeyr yox zərər verir. Yəni, yediklərimiz qida özəlliyini itirir. Həmçinin, meyvənin də faydaları azalır. Meyvə vücuda faydalı olması üçün ac ikən yeyilməlidir. Əks təqdirdə başqa qaraciyər olmaqla bir çox orqanlar bu əmələ gələn qazı və turşunu vücuddan atmaq üçün əlavə yüklənmiş olurlar.”

Əgər meyvənin vücuda faydalı olmasını istəyirsinizsə, onu yeməkdən ən azı 2 saat əvvəl vəya yeməkdən 2 saat sonra yeyin.

Tərəvəzləri yeməkdən əvvəl yeyin

Yemək zamanı tükədilən meyvə

Salatları yeməkdən öncə yemək faydalıdır. Avropada da belə edirlər. Salatlardakı tərəvəzlərin lifləri mədəni rahatlaşdırır və beləliklə həzmə kömək edir.

Xüsusən övladlarımıza meyvə çox yedirməliyik. Bu meyvələrin istifadə vaxtlarına diqqət edək ki, balalarımıza zərərli yox, vitamin təmin edən faydalı qida olsunlar…

 

 

 

AgroAdmin

Əvvəlki həyatımda developer idim. :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!
Яндекс.Метрика
Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /hostimul/puwlzqda/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /hostimul/puwlzqda/public_html/wp-includes/functions.php on line 4673