Qaynadılmış suyun faydası və ziyanı

Bəzən su çirkli olduğuna görə qaynadılmış su içirlər. Qaynadılmış suyun içilməsinin nə dərəcədə faydalıziyanlı olduğunu hər kəsi, yəgin, maraqlandırır. Nəzərə alın ki, su qaynayan zaman tərkibindəki olan minerallar ondan ayrılaraq qaynayan qabın divarlarına yapışırnəticədə su mineralsızlaşır.

agroexpert_az qaynadılmış su

 Sonra isə qaynayan zaman əmələ gələn qabarcıqlar suda olan oksigenin səviyyəsini aşağı salır. Su nə qədər çox qaynayarsa, o qədər də ağırlaşır. Yeri gəlmişkən,”ağır su” sayılan deyterium suyun dəfələrlə qaynadılmasıhidroliz olması nəticəsində alınır. Həmin su hüceyrələrdən pis sorulur və çiy su qədər qidalandıra bilmir.

agroexpert_az qaynadılmış su

Daim qaynadılmış su içənlərin dəriləri sönük, saçları cansız, fiziki fəallıqları həmişə aşağı səviyyədə olur. Amma çiy su içənlərin dəriləri isə parlaq olur.
Qeyd edin ki, suyu zərərsizləşdirmək üçün ona vurulan xlor qaynadılandan sonra artıq zərərli birləşmə əmələ gətirir.

Mütəxəssislər satılan sutəmizləyici qurğulardan istifadə etməyi və həmin qurğular vasitəsilə adi suyu təmizləyib içməyi məsləhət görürlər.

Digər sağlamlıq məqalələri üçün saytımızın bu bölümünə baxa bilərsiniz.

Mənbə: ©azertag.az

AgroAdmin

Əvvəlki həyatımda developer idim. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!